Ableton Link
  • Kan ik BPM van Ableton Link via hardware bedienen?

Wanneer hardware zoals een DJ-controller verbonden is, kunt u de BPM van Ableton Link niet wijzigen met de temposchuifregelaar. Om de BPM via hardware te bedienen, dient u de BPM op het Ableton Link-subscherm te bedienen (*1).

Daartoe is MIDI-mapping vereist voor de encoder of de knop die u wilt gebruiken.

*1 Terwijl Ableton Link is ingeschakeld, kunt u rechts klikken op de knop [LINK] in het globale gedeelte en kiezen om het Ableton Link-subscherm te tonen of te verbergen.

https://rekordbox.com/nl/support/faq/ableton-link/#faq-4734

• Hoe wijzig ik de BPM van Ableton Link?

U kunt de BPM op de volgende manieren wijzigen:

• Open het Ableton Link-subscherm (*1) en gebruik de +/- knoppen of de TAP-knop, voer een BPM-waarde in of sleep de BPM-weergave omhoog of omlaag met uw muis.
    • Gebruik de +/- knoppen die worden weergegeven op de plaat of dubbelklik op de BPM-weergave en voer een BPM-waarde in of sleep de BPM-weergave omhoog of omlaag met uw muis.

*1 Terwijl Ableton Link is ingeschakeld, kunt u rechts klikken op de knop [LINK] in het globale gedeelte en kiezen om het Ableton Link-subscherm te tonen of te verbergen.

https://rekordbox.com/nl/support/faq/ableton-link/#faq-4722

• Hoe kan ik een track die op een deck geladen is synchroniseren met de BPM van Ableton Link?

Zet de [LINK] knop in de globale sectie aan om Ableton Link in te schakelen.

Zet dan de [LINK] knop aan op het deck dat u wilt synchroniseren met de BPM van Ableton Link. (Als Ableton Link ingeschakeld is, zullen de [BEAT SYNC] knoppen van de decks veranderen in [LINK]).

Let op: u kunt niet synchroniseren met de BPM van Ableton Link in de volgende gevallen:

• Wanneer de BPM groter is dan ±100% van het bereik temporegeling.
    • Wanneer REL of ABS modus ingesteld is voor DVS.

https://rekordbox.com/nl/support/faq/ableton-link/#faq-4711

• Wat is Ableton Link?

Ableton Link is een technologie waarmee de timing van verschillende apparaten die met een lokaal netwerk verbonden zijn, wordt afgestemd.

Maak gewoon verbinding met hetzelfde netwerk en u kunt met andere mensen jammen die applicaties en hardware gebruiken die Ableton Link ondersteunen.

Iedereen kan vrij deelnemen of de jamsessie verlaten. En u kunt meerdere applicaties en/of hardwareapparaten die via Ableton Link verbonden zijn, simultaan afspelen of stoppen.

https://rekordbox.com/nl/support/faq/ableton-link/#faq-4702