Problemen oplossen
  • Het geluid van de geluidsopname is vervormd.

Het geluidsniveau van de geluidsopname kan te hoog zijn.

Draai aan de knop voor opnameniveau.

Pas het opnameniveau aan tot maximaal waarbij niet alle meters in het rood komen.

Neem het geluid opnieuw op.

https://rekordbox.com/nl/support/faq/trouble-shooting-7/#faq-q500321

• Er wordt niets weergegeven op het hardwarescherm van de DDJ-RZX.

DDJ-RZX wordt niet ondersteund op rekordbox ver. 7.

https://rekordbox.com/nl/support/faq/trouble-shooting-7/#faq-q30

• Tijdens het analyseren van nummers heeft [Vocal] de kleur grijs en kan deze optie niet geselecteerd worden.

Dit kan het geval zijn in de volgende situaties:

• Gebruikers van het Free Plan of het Core Plan

U heeft een Creative of Professional Abonnement nodig om Vocal Position Detection en weergave te gebruiken.
    Voor meer inforrmatie over de beschikbare functies in elk abonnement, zie hier.

• Uw computer voldoet niet aan de specificaties die nodig zijn voor het gebruik van rekordbox

De systeemvereisten voor rekordbox staan hier.

https://rekordbox.com/nl/support/faq/trouble-shooting-7/#faq-q700012

• Wanneer een muziekstuk naar het deck wordt geladen, verschijnt de volgende melding en kan het muziekstuk niet worden geladen: “Analysis Failed. There is not enough memory available.”

Maak geheugenruimte vrij op de PC/Mac en laad het muziekstuk opnieuw.

Voorbeeld voor het vrijmaken van geheugenruimte

Sluit toepassingen die niet worden gebruikt.
    Sluit de webbrowser.
    Sluit Windows Verkenner en Mac Finder.

U kunt het gebruikte geheugen op uw PC/Mac controleren via Taakbeheer voor Windows of Activiteitenweergave voor Mac.

Zorg er ook voor dat uw PC/Mac voldoet aan de Systeemvereisten.

https://rekordbox.com/nl/support/faq/trouble-shooting-7/#faq-46103

• Het dialoogvenster “Muziekbestanden kopiëren” verschijnt telkens wanneer rekordbox wordt gestart. Bestaat er een manier om te voorkomen dat dit dialoogvenster verschijnt?

Als er 50 of meer bestanden ontbreken, verschijnt het dialoogvenster "Muziekbestanden kopiëren" wanneer rekordbox wordt gestart.

U kunt dit met de volgende methode voorkomen.

• Als de locatie van het muziekbestand werd gewijzigd, zet u het muziekbestand terug.

Selecteer [Ontbrekende nummers beheren] in het menu [Bestand].

Klik in het venster [Beheer ontbrekende nummers] op de knop [Automatisch verplaatsen] of [Verplaatsen].

Raadpleeg voor meer details deze FAQ.

•  Als een muziekbestand reeds werd verwijderd, wordt het ontbrekende bestand uit de verzameling verwijderd.

Selecteer [Ontbrekende nummers beheren] in het menu [Bestand].

Klik in het venster [Beheer ontbrekende nummers] op de knop [Verplaatsen].

https://rekordbox.com/nl/support/faq/trouble-shooting-7/#faq-43589

• Geëxporteerde SD-geheugenkaarten of USB-opslagapparaten konden niet door dj-apparatuur herkend worden, en muziekstukken worden niet weergegeven.

Uw apparaat kan geformatteerd zijn in een bestandssysteem dat niet ondersteund wordt door de dj-apparatuur.

Als het bestandssysteem exFAT is, is alleen deze dj-apparatuur beschikbaar.

Als u van plan bent andere dj-apparatuur te gebruiken, ga dan naar hier, en formatteer naar een ander bestandssysteem dan exFAT voor gebruik.

https://rekordbox.com/nl/support/faq/trouble-shooting-7/#faq-40118

• Wanneer je Cloud Library Sync gebruikt, reageert rekordbox traag.

Als je veel gegevens synchroniseert met behulp van Cloud Library Sync, kan rekordbox traag reageren, afhankelijk van je computer- en netwerkomgeving.
    In dit geval kan het pauzeren van de synchronisatie het probleem oplossen.

- Om de synchronisatie te pauzeren:

Klik met de rechtermuisknop op het Cloud Library Sync-pictogram dat verschijnt in het systeemvak in Windows of in de menubalk op Mac en selecteer [Pause sync].

Wijzigingen gemaakt in de rekordbox-bibliotheek nadat je de synchronisatie hebt gepauzeerd, zullen niet worden gesynchroniseerd met rekordbox op andere apparaten tot je de synchronisatie opnieuw start.

- Om de synchronisatie opnieuw te starten:

Klik met de rechtermuisknop op het Cloud Library Sync-pictogram dat verschijnt in het systeemvak in Windows of in de menubalk op Mac en selecteer [Start sync].

Zelfs als je de synchronisatie onderbreekt, zal de synchronisatie starten wanneer je Windows/Mac opnieuw opstart.

https://rekordbox.com/nl/support/faq/trouble-shooting-7/#faq-q600144

• Toen ik geluidsopnames naar iTunes importeerde, werd de tag-informatie die ik tijdens de opname heb ingevuld niet in iTunes weerspiegeld.

De naam van de artiest, de titel van een album en de titel van de track die u tijdens de geluidsopname heeft ingevuld worden opgeslagen in het opnamebestand en in uw rekordbox-bibliotheek, maar niet in uw iTunesbibliotheek.

https://rekordbox.com/nl/support/faq/trouble-shooting-7/#faq-q500319