Information

INFORMATIE
 

Update voor rekordbox (ver. 6.0.1) bevat verbeterde functies

Primeur in de sector: AI-technologie geeft de posities van vocals weer in tracks en Beatsource LINK wordt nu ondersteund

We breiden de creatieve mogelijkheden van onze professionele dj-applicatie rekordbox uit met Vocal Position Detection, een primeur in de sector, en met de ondersteuning voor de streamingservice Beatsource LINK voor open-format dj's.

Wanneer je rekordbox voor Mac/Windows (ver. 6.0.1) met het Creative-abonnement gebruikt, kun je zien waar de vocals in een nummer terechtkomen door gewoon een blik te werpen op de golfvorm. Dat is mogelijk dankzij een nieuw algoritme voor muziekanalyse dat we in samenwerking met het Japanse technologiebedrijf Qosmo hebben ontwikkeld. Dat algoritme bestaat uit AI-technologie met ingebedde deep-learningcapaciteiten. Doordat rekordbox in staat is om heel precies de positie van vocals te detecteren in een track, weet je wanneer je de vocals mag verwachten - waardoor je doeltreffender kunt mixen en botsende vocals kunt vermijden.

Wil je nieuwe sounds aan je sets toevoegen? Update dan naar rekordbox ver. 6.0.1 zodat je in Optreedmodus miljoenen tracks uit de catalogus van Beatsource LINK*1 kunt toevoegen. Deze nieuwe streamingdienst voor open-format dj's is ontwikkeld door de online muziekverdeler Beatport en record pool DJcity.

Daarnaast hebben we de XDJ-RX en RB-DMX1 toegevoegd aan de lijst van Hardwareontgrendeltoestellen zodat je optimaal gebruik kunt maken van de Optreedmodus wanneer een van deze units verbonden is met je set-up. En als je de recentste versie van de rekordbox app voor iOS (ver. 3.0.1) hebt geïnstalleerd, zul je merken dat we heel wat verbeteringen hebben aangebracht aan verschillende functies.

*1 Muziek die verdeeld wordt door Beatsource LINK kan alleen gebruikt worden in rekordbox Optreedmodus, niet in Export-modus of Link Export-modus. Het is niet mogelijk om muziek van Beatsource LINK te importeren naar de rekordbox sampler. Het is evenmin mogelijk om opnames te maken of de Capture-functies te gebruiken wanneer je nummers van Beatsource LINK aan het afspelen bent.

Om tracks van Beatsource te gebruiken in de Optreedmodus van rekordbox (gratis functie wanneer je rekordbox bedient met je computer) moet je een abonnement hebben op Beatsource LINK. Meer informatie over Beatsource LINK en een lijst met landen waar het gebruikt kan worden (per 26 mei 2020).

Belangrijkste kenmerken van rekordbox (ver. 6.0.1)

Vocal Position Detection: een nieuw algoritme met AI-technologie geeft de posities van vocals weer

Crash nooit meer een vocal. Het algoritme voor muziekanalyse in rekordbox is een primeur voor de sector. Deze functie, die ontwikkeld werd in samenwerking met Qosmo, maakt gebruik van deep learning om te detecteren waar vocals voorkomen in elke track. Op die manier slaagt rekordbox ver. 6.0.1 erin om op een bijzonder accurate manier de posities van de vocals weer te geven op de volledige golfvorm of op de vergrote golfvorm zodat je precies weet wanneer de vocals ophouden - kwestie van een extra wapen te hebben wanneer je je mixes plant.

Ondersteuning voor Beatsource LINK in optreedmodus

Maak je keuze uit miljoenen tracks en honderden deskundig gecureerde afspeellijsten in de catalogus van Beatsource LINK vanaf rekordbox ver. 6.0.1 Optreedmodus - beschikbaar in het Gratis abonnement wanneer je rekordbox bedient met je computer. Optreedmodus analyseert niet alleen de BPM, key en golfvorm van tracks, maar biedt ook uiteenlopende functies zodat je voor elke track Hot Cues en loops kunt instellen en opslaan. Je kunt muziek van Beatsource LINK mixen met muziek uit je rekordbox-bibliotheek en je kunt zelfs tracks van Beatsource LINK opslaan in een offline kluis binnen rekordbox. Daarvoor moet je wel een abonnement Beatsource LINK Pro (50 nummers) of Beatsource LINK Pro+ (100 nummers) hebben.

Optreedmodus geeft toegang tot Beatsource LINK charts en afspeellijsten

Ontdek nieuwe tracks en klassiekers van je favoriete artiesten in de uitgebreide catalogus van Beatsource LINK, die speciaal voor dj's wordt gecureerd. Blader door honderden afspeellijsten per genre, thema en gelegenheid, en speel ze meteen af met rekordbox ver. 6.0.1 Optreedmodus.

Automatisch uploaden

Stel je afspeellijsten zo in dat ze automatisch worden opgeslagen wanneer je Cloud Library Sync gebruikt in het Creative-abonnement. Zo weet je zeker dat telkens als je een track toevoegt, je die sowieso kunt afspelen op andere toestellen waarop je rekordbox hebt geactiveerd (geldt niet voor intelligente afspeellijsten).

Systeemvereisten

Mac macOS Catalina 10.15 (bijgewerkt naar de meest recente versie)
macOS Mojave 10.14 (bijgewerkt naar de meest recente versie)
macOS High Sierra 10.13 (bijgewerkt naar de meest recente versie)
Windows Windows® 10, 8.1 (laatste servicepack)
CPU Intel®-processor Core™ i9, i7, i5, i3
Om Vocal Position Detection te kunnen gebruiken, heeft u een computer nodig die compatibel is met AVX.
Geheugen 4GB or meer RAM

* Waarschuwing: specificaties kunnen wijzigen.