Information

INFORMATIE
 

Grote firmware-update voor de CDJ-3000 – ver. 2.0 – introduceert rekordbox CloudDirectPlay

Speel rechtstreeks nummers af uit de cloud met behulp van ons vlaggenschip, de CDJ-3000-multiplayer, en geniet van een vlottere, slimmere dj-ervaring

AlphaTheta Corporation lanceerde vandaag de nieuwe firmware ver. 2.0 van het vlaggenschip van zijn merk Pioneer DJ, de multiplayer CDJ-3000 De update introduceert een nieuwe functie – rekordbox CloudDirectPlay – waarmee je muziek die in de cloud is opgeslagen met behulp van de CDJ-3000 rechtstreeks kunt afspelen.

Sinds zijn lancering in september 2020 is de nieuwe CDJ-3000 uitgegroeid tot een vaste waarde bij toonaangevende dj's wereldwijd omdat ze er creatiever dan ooit mee aan de slag kunnen. Naarmate opslag in de cloud steeds populairder wordt, zijn meer en meer dj's op zoek naar nieuwe manieren om hun muziek online te beheren. De volgende logische stap daarbij is dat ze muziek rechtstreeks uit de cloud willen kunnen afspelen, zonder die eerst op een computer te moeten downloaden en vervolgens naar een USB-opslagapparaat te exporteren.

En dat is precies wat rekordbox CloudDirectPlay doet: met die functie kunnen dj's de geavanceerde functies van de CDJ-3000 combineren met het gemak van een rechtstreekse toegang tot hun muziek in de cloud.

De Creative- en Professional-abonnementen van rekordbox omvatten de functie Cloud Library Sync, waarmee je steeds toegang hebt tot je recentste bibliotheek en je playlists en nummers kunt synchroniseren op ieder apparaat dat je gebruikt. Beide abonnementsformules ondersteunen ook rekordbox CloudDirectPlay. Met die functie blader je met een CDJ-3000-multiplayer door je hele bibliotheek in de cloud en kun je ieder gewenst nummer live afspelen. Je hoeft dus geen bestanden meer te downloaden en exporteren; je kunt al je metadata zoals Hot Cues en Memory Cues gebruiken en je hoeft je geen zorgen meer te maken over de opslagruimte van je USB-opslagapparaat. Maar dat is niet alles. Alle metadata die je bewerkt met de CDJ-3000 – of in de rekordbox-versies voor pc/Mac/iOS/Android – worden automatisch naar de cloud geüpload, zodat je muziekbibliotheek steeds up-to-date is.

Sluit de CDJ-3000-multiplayer met een LAN-kabel aan op het internet via een Pro DJ Link-verbinding en meteen krijg je toegang tot rekordbox CloudDirectPlay. Op voorhand exporteer je een authenticatiesleutel van rekordbox naar een USB-opslagapparaat waarmee je, zodra je het aansluit op de CDJ-3000, rechtstreeks vanaf de speler kunt inloggen in je meest recente rekordbox-bibliotheek. Zo kun je naast nummers die je hebt geëxporteerd naar het USB-opslagapparaat ook nummers afspelen die je in de cloud hebt opgeslagen. Speel je je USB-opslagapparaat kwijt of raakt het beschadigd, dan kun je de authenticatie ervan uitschakelen vanuit rekordbox en een nieuwe authenticatiesleutel exporteren naar een ander USB-opslagapparaat, zodat je muziekbibliotheek altijd veilig is.

Met de optie om vanuit de dj-booth in te loggen in je recentste rekordbox-bibliotheek en muziek rechtstreeks uit de cloud af te spelen, geniet je van een vlottere en slimmere dj-ervaring dan ooit.

CDJ-3000 Firmware ver. 2.0  Downloadpagina