Information

INFORMATIE
 

Die Android-Version der beliebten mobilen rekordbox-App (Version 3.0) ist da

Gratis app met verbeterde lay-out, geavanceerde functies en ondersteuning voor Cloud Library Sync

Vandaag lanceerde AlphaTheta Corporation een gloednieuwe Android-versie van rekordbox, de gratis dj-app van zijn merk Pioneer DJ. Met zijn verbeterde gebruikersinterface die als twee druppels lijkt op de versie van het professionele dj-platform voor pc/Mac én een massa handige functies kun je met rekordbox voor Android (ver. 3.0) je muziek snel en gemakkelijk voorbereiden voor je optredens.

Nu er overal en via zoveel verschillende kanalen – waaronder streamingdiensten, record pools en online winkels – muziek beschikbaar is, is het belangrijk dat dj's snel nieuwe nummers kunnen beluisteren, selecteren voor hun sets en klaarmaken voor hun optreden. rekordbox voor Android (ver. 3.0) maakt dat allemaal gemakkelijker door jou de vrijheid te geven om een preview te krijgen van de muziek, te luisteren hoe het zal klinken als er andere nummers uit je bibliotheek bij worden gemixt, cue points te creëren en alles naar je hoofdbibliotheek van rekordbox over te brengen zodat alles klaarstaat voor je volgende optreden. Dat kan nu ook allemaal met één hand, op je smartphone. Of je nu thuis, in de studio of ergens onderweg bent.

rekordbox voor Android (ver. 3.0) is gratis te downloaden. Gebruik het om je muziek voor te bereiden voor je volgende optreden en met Mobile Library Sync*1 manueel nummers en gegevens naar je hoofdbibliotheek van rekordbox te synchroniseren via hetzelfde lokale netwerk. Wil je je muziek via ieder willekeurig netwerk en waar je ook bent automatisch synchroniseren met al je toestellen, dan kun je Cloud Library Sync gebruiken met een rekordbox Creative-abonnement en een Dropbox-account*2. Lees er hieronder meer over.

Download rekordbox voor Android nu in de Google Play Store.

Get it on Google Play

Belangrijkste functies

Cloud Library Sync

Als je je Dropbox-account koppelt aan rekordbox, kun je (een deel van) je bibliotheek naar de cloud uploaden wanneer je het Creative-abonnement gebruikt. Als je dan inlogt in je Pioneer DJ-account via een ander toestel, worden al je muziek en gegevens gesynchroniseerd. Je kunt deze functie gebruiken om op je Android-toestel back-ups van je bibliotheek te maken en afspeellijsten, nummers en metadata zoals cue points voor te bereiden als je onderweg bent en alles naar je vaste computer te synchroniseren zodra je thuis of in de studio bent.

Mobile Library Sync

Ook zonder rekordbox Creative-abonnement kun je nog steeds muziek rechtstreeks van je computer naar je Android-toestel overbrengen en omgekeerd, helemaal gratis, door beide apparaten op hetzelfde netwerk aan te sluiten. Als je dan metagegevens zoals cue points en afspeellijsten bewerkt op je telefoon, worden de wijzigingen probleemloos gesynchroniseerd naar de bibliotheek op je computer wanneer je opnieuw beide apparaten op hetzelfde netwerk aansluit.

Nieuwe gebruikersinterface en functies

Met rekordbox voor Android (ver. 3.0) bereid je je optredens probleemloos voor, zelfs als je enkel het kleine schermpje van je telefoon gebruikt. Volgende functies bedien je gemakkelijk met één hand:

 • Playlist Box
  Raadpleeg een afspeellijst/verzameling en houd in de gaten waar je de nummers naartoe verzendt – dit verschijnt onderaan op het scherm. Met Playlist Box weet je altijd waar je nummers vandaan komen en waar ze heen gaan.
 • Quick Cue
  Veeg de knop Quick Cue naar links om Memory Cues in te stellen, veeg naar rechts om Hot Cues in te stellen en tik erop om Realtime Memory in te stellen. Je hoeft niet van scherm te wisselen.
 • Realtime Memory
  Stel een Memory Cue point in door op de knop Quick Cue te tikken. Dat kan terwijl het nummer wordt afgespeeld en zelfs tijdens Auto Beat Loop. Zo hoef je de muziek niet te stoppen om op Cue en Memory te drukken en hoef je de groove niet te onderbreken.
 • Dual Control
  Check hoe een mix later gaat klinken. Wanneer je Dual Control inschakelt, worden alle functies op beide decks gekoppeld. Dus terwijl beide nummers gesynchroniseerd afspelen, kun je vooruit Beat Jumpen of over de golfvormen vegen – beide nummers gaan dan even ver vooruit. Zo kun je horen hoe de mix zich ontwikkelt zonder dat je hoeft te wachten tot dat punt is bereikt.
 • Onafhankelijke A/B-decks
  Wanneer beide decks in afspeelmodus worden weergegeven, kun je deck A of B van dichterbij bekijken door naar links te vegen (voor deck A) of naar rechts (voor deck B). Je kunt dan een nieuw nummer selecteren of een cue- of rasterinstelling aanpassen voor alleen dat deck. Veeg nog een keer en je bent weer terug bij beide decks.

Uitgebreide functies, net als bij de exportmodus

Je voorbereiden voor optredens met rekordbox voor Android (ver. 3.0) voelt net zo aan als de nieuwste versie van de exportmodus van rekordbox voor Mac/Windows (ver. 6.5.1). Gebruik Beat Jump en Manual Loop, bewerk nummers en My Tag-gegevens en zoek naar geschikte nummers om als volgende af te spelen met de functie Matching. Je kunt bovendien nog meer bestandstypen afspelen, zoals WAV, FLAC en ALAC, naast MP3- en AAC-bestanden.

*1 Het is niet mogelijk om rekordbox voor Android (ver. 3.0) te synchroniseren met rekordbox voor Mac/Windows (ver. 5) of eerdere versies via eender welke verbinding, ook niet via Mobile Library Sync en Cloud Library Sync.
*2 Om Cloud Library Sync te gebruiken via een rekordbox Creative-abonnement heb je een Dropbox-account nodig. Met een Dropbox Basic-account krijg je 2 GB gratis opslagruimte. Heb je meer nodig, dan kun je upgraden naar een te betalen Dropbox-account.

Specificaties rekordbox voor Android (ver. 3.0)

Ondersteunde besturingssystemen Android OS 9, 10, 11

* De vermelde specificaties en het ontwerp van dit product kunnen wijzigen zonder kennisgeving.