Information

 

Update naar rekordbox (ver. 6.1.1) brengt de nieuwe Bewerkingsmodus en ondersteuning voor TIDAL

Maak je eigen edits van nummers en speel kwaliteitsmuziek vanaf een extra platform

Verken nieuwe creatieve terreinen met de nieuwste update naar rekordbox versie 6.1.1. Verbeteringen aan de software omvatten de splinternieuwe Bewerkingsmodus in het Creative-abonnement – waarmee je eenvoudig je eigen versies van nummers kunt maken – en ondersteuning voor het globale muziekstreaming- en entertainmentplatform TIDAL.

Zowel de Bewerkingsmodus als de onlangs toegevoegde Vocal Position Detection functie kun je vanaf de lancering één maand gratis uitproberen – ook als je in het verleden al eens een gratis proefversie van rekordbox had.

Splinternieuwe Bewerkingsmodus: stem nummers af op je eigen set

Zelfs als je nog nooit muziek hebt bewerkt, kun je als je een Creative-abonnement hebt, met de nieuwe modus in rekordbox aan de slag om eenvoudig je eigen versie te maken van alle nummers in je bibliotheek*1.

Mag de intro of outro van een bepaald nummer voor jou wel wat langer zodat je meer tijd hebt voor het mixen en scratchen? Of wil je de breaks eruithalen om de energie niet te laten verslappen? Met rekordbox verwijder je heel snel en gemakkelijk bepaalde stukken van nummers, en al even simpel steek je er extra loops in; je hoeft de nummers niet meer te exporteren naar een extern DAW (digital audio workstation) om ze daarna weer in je bibliotheek te importeren.

Gebruik de Beatgrid als handige leidraad om delen van muziek die je wil bewerken te selecteren en houd de vertrouwde rekordbox-golfvorm in de gaten om je daarbij te helpen. In het intuïtieve bewerkingsproces kun je ook gebruikmaken van de Palette functie, waarmee je delen van nummers die je aan het bewerken bent tijdelijk even opzij kunt zetten zodat je snel en gemakkelijk de resultaten krijgt die je zoekt. Sla je werk op als een projectbestand; zo kun je het op ieder moment opnieuw openen om er verder aan te werken. En als het klaar is, exporteer je het als audiobestand naar je bibliotheek, waarna je het meteen in je set kunt droppen.

Ondersteuning voor TIDAL: mix muziek vanaf het streamingplatform

Verbind rekordbox met je TIDAL-account (abonnement vereist) en meteen kun je in de Performancemodus*2 kwaliteitsmuziek van de streamingdienst in je sets opnemen. TIDAL heeft een uitgebreide catalogus met meer dan 60 miljoen nummers om te streamen en duizenden nauwkeurig samengestelde playlists in de meeste landen.

Rekordbox werkt naadloos met het platform samen zodat je vanuit rekordbox zelf "My Collection" kunt doorbladeren – ook playlists, albums en nummers die je zelf hebt bewaard in je TIDAL-account. Of misschien vind je wel inspiratie in de vele genres en moods-playlists van TIDAL. Doorzoek de uitgebreide muziekcatalogus en de meer dan 250.000 kwaliteitsvideo's van het platform en mix alles samen met de bestanden uit je eigen rekordbox-bibliotheek. Je kunt zelfs kiezen of je TIDAL-nummers wilt afspelen in AAC-formaat of als kwaliteitsvoller FLAC-bestand (HiFi-lidmaatschap vereist).

TIDAL is na Beatport LINK, Beatsource LINK en SoundCloud Go+ de nieuwste streamingdienst die rekordbox ondersteunt.

*Als je een Hardware Unlock Device hebt, kun je de Performancemodus gebruiken ongeacht je abonnementsformule, dus ook als je het gratis abonnement hebt. Bekijk hier de lijst van Hardwareontgrendeltoestellen.

*1 Nummers van streamingdiensten zoals TIDAL, Beatport LINK, Beatsource LINK en SoundCloud Go+ kunnen niet worden bewerkt of vanuit de Bewerkingsmodus worden geëxporteerd als audiobestanden.
*2 Muziek die verdeeld wordt door TIDAL kan alleen gebruikt worden in rekordbox Performancemodus, niet in Export-modus of Link Export-modus. Het is niet mogelijk om muziek van TIDAL te importeren naar de rekordbox sampler of om de Opneem- en Capture-functies te gebruiken wanneer je nummers van de streamingdienst aan het afspelen bent.

Om tracks van TIDAL te gebruiken in de Optreedmodus van rekordbox (gratis functie wanneer je rekordbox bedient met je computer), moet je een abonnement hebben op TIDAL. Ontdek alles over TIDAL en bekijk de lijst van landen waar deze service beschikbaar is (vanaf juli 2020).

Systeemvereisten

Mac macOS Catalina 10.15 (bijgewerkt naar de nieuwste versie))
macOS Mojave 10.14 (bijgewerkt naar de nieuwste versie))
macOS High Sierra 10.13 (bijgewerkt naar de nieuwste versie))
Windows Windows® 10, 8.1 (het recentste servicepack)
CPU Intel® processor Core™ i9, i7, i5, i3
Memory 4GB or meer RAM

* Disclaimer: Specificaties en prijzen zijn onderhevig aan veranderingen.